150 Funniest Riddles With Answers For Everyone

Looking for funny riddles with answers? We have curated the best collection prepared by popular creators. Who doesn’t love riddles? Whether it is just kids playing for fun or adults for some free time, riddles are a great way to engage many people at the same time.

I, of course, love riddles and in this article, I have written 150 best riddles. I have categorized them into the categories as you can see in the table below.

150 funniest riddles with answers for everyone

You can read them as per your preference.

Funny Riddles for Adults for 2022 – 2023

Let’s start with some awesome puzzles for all the adults. Even kids can answer them, but let’s check if Adults (who call them young by heart) still have lubricated brains.

1. Which animal’s favorite sport is Basketball?

Answer: Sheep; She makes noise of ‘BAA’

2. What animal kicks the ball best?

Answer: A donkey

3. Why do eggs get afraid before making an omelet?

Answer: Because they are about to beat

4. Why car stop in the middle of the road?

Answer: It was all tired out.

5. What did the car have on the side?

Answer: Sidelight

6. What never sleeps but has doze in its name?

Answer: Bulldozer

7. What does a scientist do while driving?

Answer: He just drives

8. Why did the policemen charge volcano a fine?

Answer: He was smoking

9. What dress a house has but can’t wear?

Answer: Ad-Dress

10. If my boat gets bruised, where will I take it?

Answer: To the dock

11. What food you can eat with 100% trust?

Answer: Ce-Real

12. By adding what letter to the word ‘Fool’, it’ll become less fool?

Answer: Fool-ish

13. I am not a bomb but I explode and become lighter in weight. What am I?

Answer: Popcorn

14. Why skeleton did not attend the couple’s dance?

Answer: Because he had no-body to dance with

15. I have a lot to say but I never speak. What am I?

Answer: Books, we also have a books section for you.

16. If there are 100 cows and your take away 20, how many do you have now?

Answer: 20

17.  Chris goes shopping and purchases 15 oranges. On the way home, all but 6 get mushed and ruined. How many oranges are left in good condition?

Answer: 6

18. What can you see in the dark and can’t see in daylight?

Stars

19. Bush at first, Water, at last, to get the fruit you must crack me. What am I?

Answer: Coconut

20. The more you see me from the inside, the more I make you cry. What am I?

Answer: Onion

Funny Riddles for Kids

21. What is one thing that is yours and you don’t want to increase? But you can’t stop it, what is it?

Answer: Age

22. I am not food but People keep serving me, What am I?

Answer: Tennis Ball

23. I carry a lot of water, but never get wet. What am I?

Answer: Clouds

24. I go up and down but never move from my place. What am I?

Answer: A Staircase

25. What is the first thing you put in your home after buying?

Answer: Your Home

26. Imagine I made tea, but I can’t put it in the cup. Why?

Answer: Because the cup is already full

27. Where do you put yourself in 1 hole and come out from 3?

Answer: In a T-shirt

28. Somebody who lives in London, can he be buried in Newyork?

Answer: No, He still lives.

29. What fan gets most tired?

Answer: Exhausting fan

30. What is as small as an Ant but weighs even lesser than the Ant?

Answer: Shadow of the Ant

31. I fall from the sky but never get hurt, What am I?

Answer: Rain

32. What was the biggest planet in our solar system before the discovery of Jupiter?

Answer: Jupiter, existed even before the discovery

33. I have 1 pillar and many You use me for saving yourself from head and water. What am I?

Answer: Umbrella

34. I am a table but you eat me. What am I?

Answer: Vegetable

35. Why stomach ache troubles us so much?

Answer: Because it is painful

36. What will be the color of a child born in Africa?

Answer: New-born doesn’t have teeth

37. Where was the first carrot found?

Answer: Below the land

38. Why you can’t travel by train for two days straight?

Answer: Because you will travel at night for two days

39. 3 detectives find that Robert is their brother but Robert says he has no brothers. How is this possible?

Answer: 3 Detectives are sisters

40. I am the queen of the night and I cry when you use me?

Answer: Candle

Funny Brain Teasers with Answers

41. What keeps growing bigger when you take more from it?

Answer: Any Hole

42. What makes you see everything but can’t be seen by you?

Answer: Your sight

43. What tree you can’t climb?

Answer: A banana tree

44. What tire doesn’t move left when the driver stares at the car left?

Answer: Spare Tire

45. We can be bitter, and we can be sweet, depending on how you use us. Can you guess who we are?

Answer: Words.

46. What dies when you give it water?

Answer: Fire

47. What gets wet while drying?

Answer: Towel

48. What gets dirty while washing?

Answer: Water

49. I exist only because of light and direct light can also kill me. What am I?

Answer: Shadow

50. What weighs less, a ton of bricks or a ton of paper?

Answer: They weigh the same

51. If you read me straight I am very heavy, but on reading backward I am Not. What am I?

Answer: Ton

52. What is one difference between lightning and electricity?

Answer: Electricity is costly, and lightning is free

53. A leopard is always caught in the game of hiding and seek. Why?

Answer: Because it’s spotted

54. What is one job where you get paid to drive your customers away?

Answer: Cab Driver

55. What’s correct; “Penguin flies or A Penguin flies”?

Answer: None, Penguins don’t fly

56. How did the shooter get 100 people in one shot?

Answer: He took the picture from the panoramic view

57. What is one thing that is clean when it’s black and dirty when it’s white?

Answer: Blackboard

58. What do you bury when alive and dig when it’s dead?

Answer: A plant

59. Who is a mother’s child, a father’s child but no one’s son?

Answer: A daughter

60. You can’t see it but I’m always in front of you?

Answer: Future

Tricky Riddles with Answers

61. How will you survive on a ship surrounded by sharks?

Answer: Stay on the ship

62. You can’t take a picture of a person with a prosthetic leg. Why?

Answer: Because it’s not a camera, the prosthetic leg can’t take pictures.

63. Preview has 7 letters spell that in four.

Answer: T-H-A-T

64. How can a man not eat for 15 days and still be fine?

Answer: He eats at night

65. What coat is always wet on putting in on?

Answer: A coat of paint

66. I run but never walk, I have a mouth but never eat, Have a bed but never sleep, what am I?

Answer: River

67. You can’t hear me unless you speak, Guess what am I?

Answer: An Echo

68. What is it that can make you young?

Answer: Adding the letters “ng”

69. I keep running all the time, I make my way wherever I am. But I have no leg, can you tell who am I?

Answer: Water

70. If Apple company made a car, what would not be installed in it?

Answer: Windows

Image Funny Riddles

71.

funny riddles for kid

Answer: Summary

72.

funny brain teasers with answer

Answer: Uranus

73.

funny-brain-teasers-with-answers

Answer: JellyFish

74.

funny riddles for adult

Answer: China

75.

funny riddles for adults

Answer: Mickey Mouse

76.

funny riddles for kids

Answer: Dora the Explorer

77.

funny short riddle

Answer: Ben 10

78.

funny short riddles

Answer: ueue-comb-bear= Cucumber

79.

hard riddles that are funny too

Answer: Mr. Bean

80.

hard riddles that are funny

Answer: Tomato

81.

hard riddles with answers

Answer: Potato

82.

image riddles with answers

Answer: Tiger

83.

image riddles

Answer: Jupiter

84.

riddles for adults

Answer: PowerPuff Girls

85.

riddles for kids

Answer: Butterfly

86.

short riddles

Answer: Earth

87.

tricky riddles with answers

Answer: Wolf

88.

tricky riddles with answers

Answer: Saturn

89.

tricky riddles

Answer: Economics

90.

image funny riddles

Answer: Monkey

91.

funniest riddles for kids

Answer: Beetroot

92.

funniest riddles

Answer: Neptune

Fun Math and Educational Riddles

93. In an empty basket 15 inches in diameter, how many eggs can you put?

Answer: 1, It’s not empty after that

94. How many children does Ram have if he has five sons and each of his sons has a sister?

Answer: 6, 5 brothers have 1 similar sister

95. Can you make this correct without changing it?

8+8=19

Answer: 8+8=16, Flip the numbers

96. Suppose two mathematics books could talk, what will they say to each other?

Answer: I have so many problems

97. You have taken 3 from 5, but it’s still five. How is it possible?

Answer: F I V E, Take F, I, E and it’ll still be V.

98. What 3 numbers in mathematics give a similar output when adding or multiplying together?

Answer: 1,2,3

99. If Lana is 16 years old and his brother is half her age. What will be her brother’s age after 8 years?

Answer: 16 years old.

100. Why do flies never sit on computers?

Answer: They don’t want to be caught in the “World Wide Web”

101. What room has no doors, bed, or any other stuff?

Answer: Mushroom

102. How will bees go to school if there was one?

Answer: On the buzz

103. What word in the English Language has 3 consecutive double letters?

Answer: Bookkeeper

104. How many months in a year has 28 days?

Answer: All Months

Before we move to some hard riddles below, we recommend you explore some side hustle ideas, here in our dedicated section about blogging courses.

Hard Riddles That are Funny too

105. What can you break without throwing it or even touching it?

Answer: A Promise

106. A one-story house has yellow walls in the bedroom, red walls in the kitchen, and blue in the bathroom. Can you tell me what color are the stairs?

Answer: No Stairs, It’s one story house

107. I had an old man in my neighborhood who was just 25 years old. How is this possible?

Answer: He was born on 29th February

108. Lighter than a feather, yet no one can hold me for long. What am I?

Answer: Breath

109. I crossed the person running in second place in New York Marathon. What place I am in now?

Answer: Second

110. What will you find in the middle of England?

Answer: The letter L

111. What four-letter word has one left when one is removed?

Answer: None

112. What word has five letters but if you remove four it still sounds the same?

Answer: A queue

113. I have many needles but I am not a sewer. Who am I?

Answer: Chrismas Tree

114. I have many eyes and I am not a living person. Who am I?

Answer: Potato

115. What has 4 legs but can’t walk?

Answer: A bed

116. What has four fingers and a thumb but not a hand?

Answer: A Glove

117. I have flies and four wheels also. Can you tell me what am I?

Answer: A garbage truck

118. What is one thing that the person who makes has no use of it and the person who buys can’t use it? Also, the person who uses it, can’t feel or see it.

Answer: Coffin

119. Four hang, four sprang, two-point the way, two to ward off dogs, one dangles after, always rather dirty. What am I?

Answer: Cow

120. What do you throw away when you catch it and keep it when you can’t catch it?

Answer: Lice

121. I can fill the room without taking up any space. What am I?

Answer: Light

122. I was fishing but I couldn’t while my dog was running across the river. Can you tell me why I wasn’t able to do fishing?

Answer: River was frozen

123. What is one thing that you leave behind more, as more you take it?

Answer: Footsteps

Funny Short Riddles

124. What has fangs but binds things?

Answer: Stapler

125. What dies while filling our life with light?

Answer: Candle

126. Is it possible for two people to stand behind each other’s back?

Answer: Yes, both stand back-to-back

127. If 12+5 is 5, what is 9+6?

Answer: 3, in the clock

128. What can you make only when someone gives it to you?

Answer: Choice

129. What changes frequently and do different lights change it in different sizes?

Answer: The pupil of an eye

130. What is easier to pick up when it gets larger?

Answer: Hay

131. I dance, I fly, I shake my tail and I can fly high in the sky. What am I?

Answer: A Kite

132. I have no feet but I jump very high and often. What am I?

Answer: A ball

133. I have a cup in my name but I can’t hold anything. What am I?

Answer: Cupcake

134. What gate you can never enter?

Answer: Colgate

135. I have one eye but can not see, and my tail is as long as you can make it. What am I?

Answer: Needle

136. What can you put off until tomorrow and none will say anything to you?

Answer: Clothes

137. A red house has red bricks; a yellow house has yellow bricks. What is a greenhouse made of?

Answer: Glass

138. I am something that can float but can not for too long. What am I?

Answer: A ballon

139. I have 1 entry but 2 exits. What am I?

Answer: Boxers

140. Why people don’t like mathematics?

Answer: Because it has problems

141. Who goes to bed with its shoes on?

Answer: A horse

142. You put me on the table and cut me but do not eat me. What am I?

Answer: A deck of cards

143. I have hundreds of vehicles but I never go anywhere. What am I?

Answer: A parking lot

144. Round as a ball, deep as a cup yet you can’t fill it up. What is it?

Answer: A well

145. I have a big mouth but I never speak. What am I?

Answer: A jar

146. Can you tell if a person is lying or telling the truth when that person says “Everything I tell you is a lie”?

Answer: A paradox

147. My pet is full of coins. How is that possible?

Answer: A piggy bank

148. I have thousands of letters but I am just made of 7 letters. Who am I?

Answer: A Mailbox

149. What is one thing, that fish will get eaten if she eats it?

A fishhook

Interesting topics that you must read: Tips to focus on studies, Atomic habits review and summary, Best books or novels for students

150. I am given to people who do bad things and generally, I am made up of a statement or said action. What am I?

Answer: A sentence

Conclusion

Riddles are my favorite method for brain-storming and challenging myself for fun. They make you think out-of-the-box and smarten you up at the same time. I really like the fact that you can actually gain some extra knowledge with the help of riddles.

Popular articles:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.